23948sdkhjf

Bang & Olufsens nya vd medger kris

Det danska hemelektronikbolaget sänker prognoserna.

Den danska hemelektronikkoncernen Bang & Olufsen befinner sig mitt i en kommersiell kris. Det medgav vd Kristian Teär, som tillträdde med omedelbar verkan i början av oktober, vid en telefonkonferens på onsdagen, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau.

"När jag sa ja till att bli vd för Bang & Olufsen, visste jag att jag också sa ja till att leda den vändning vi nu börjar. I mina ögon är vi i en kommersiell kris", sade han och fortsatte:

"För länge har B&O förväntat sig att varumärket ska vara tillräckligt stort och produkten så bra att den praktiskt taget sålde sig själv. Men att ha bra produkter räcker inte."

Bang & Olufsen meddelade på onsdagsmorgonen att bolaget sänker sina prognoser för det brutna räkenskapsåret 2019/2020.

Omsättningen väntas nu bli 13 till 18 procent lägre än fjolårets, en nedjustering från en tidigare bedömning om positiv tillväxt. Ebit-marginalen antas nu hamna i intervallet -9 till -4 procent, att jämföra med den tidigare förväntningen om högre marginaler än för helåret 2018/19. Bolaget uppger att försäljningen för september och oktober var i linje med de egna förväntningarna, medan november var långt sämre än väntat.

Kristian Teär har tillbringat mycket av sina två första månader i Bang & Olufsen med att prata med anställda, partners, detaljhandeln och konsumenterna för att skapa sig en bild av utmaningarna.

"Det de alla berättade för mig bekräftade min preliminära analys. Därför måste vi göra grundläggande förändringar i våra försäljnings- och marknadsföringsinsatser, och vi måste skapa en kultur där vi är närmare våra kunder och partners. Vi har redan börjat på denna resa", sade han enligt Ritzau.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095