23948sdkhjf

Bose stänger sina svenska butiker

Bose är nästa internationella kedja efter Gamestop att stänga sina butiker i Sverige. Det amerikanska hemelektronikföretaget har aviserat att kedjan kommer att stänga samtliga butiker i Nordamerika, Europa, Japan och Australien. Totalt handlar det om 119 butiker som försvinner inom de närmaste månaderna. I Sverige har Bose egna butikslokaler i Westfield Mall of Scandinavia i Solna och Täby centrum.

Det är förstås utvecklingen mot ökad e-handel som föranlett det strategiska beslutet. Bose öppnade sin första butik hemma i USA 1993. Då såg retaillandskapet helt annorlunda ut.

”Våra butiker gav från början människor ett sätt att uppleva, testa och prata med oss om våra produkter. Vid den tidpunkten var det en radikal ide, vi fokuserade på vad våra kunder behövde och var de behövde det – och vi göra samma sak nu. Men det är likväl ett svårt beslut eftersom det påverkar så många av de butiksteam som gör oss stolta varje dag” skriver försäljningschefen Colette Burke till Verge.

Hörlursjätten Bose har också 130 butiker utspridda i Kina och Arabemiraten och ytterligare ett antal butiker i Indien, sydostasien och Sydkorea. Dessa blir kvar tills vidare.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094