23948sdkhjf

Lanserar ny nätbokhandel: "Vi kan erbjuda lägre pris än våra konkurrenter"

Ska ta upp kampen med stora aktörer i branschen.

Bestories är namnet på en ny nätbokhandel som öppnar den 1 februari och som är grundad av vd:n Tove Lindberg i samarbete med en grupp personer med bakgrund inom IT-bransch och förlagsbranschen. Till Dagens Handel uppger medgrundaren Jonas Lindqvist att det i  huvudsak är "tre personer som har olika erfarenheter från förlags- och it-branschen".

I ett pressmeddelande framgår att bokhandlaren ska  föra ett "fullsortiment av litteratur i alla former" och att det varit ett "pussel" att starta och bygga upp bolaget med rätt kompetens och infrastruktur. 

Till Dagens Handel säger Jonas Lindqvist att bolaget inte minst kommer att konkurrera med att erbjuda lägre pris än andra aktörer, och ha en lägsta prisgaranti på samtliga produkter.
En anna konkurrensfördel är enligt honom att erbjuda ett modernt gränssnitt på butiken.
- Nu har vi den perfekta mixen av personer som både brinner för litteratur och besitter gedigen IT kunskap. Vi visste från början att utmaningarna skulle ligga i att ta fram en plattform som var modern och effektiv då vi kommer erbjuda en stor mängd titlar redan från start, vilket kräver en gedigen hantering av data. Det är också en prispressad bransch vilket är en utmaning i sig men samtidigt känner vi att det har funnits utrymme för en ny aktör. Med Bestories.se är jag övertygad om att vi kommer tillföra en injektion som känns fräsch, modern och tilltalande för kunder och bransch, säger Tove Lindberg, grundare och vd i en kommentar.

Tove Lindberg kommer närmast från Flygresor.se men har även ett förflutet från modeföretaget Wesc, Blixten & Co och Schibsted Sverige. 

Blir det även fysisk butik?

-- Man ska aldrig säga aldrig men någon fysisk bokhandel ligger inte i planerna inom en överskådlig framtid, uppger Jonas Lindqvist till Dagens Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078