23948sdkhjf

Järnia Outlet läggs ned – butiker på åtta orter berörs

För lite drygt ett år sedan tog Bolistkoncernen över samtliga Harald Nyborg-butiker utom en från den danska lågpriskedjan som kämpade med dålig lönsamhet i sin svenska verksamhet. Den 1 mars 2019 profilerades butikerna om till det nya lågpriskonceptet Järnia Outlet. Men mindre än ett år senare står det klart att inte heller den satsningen höll. Nu läggs hela kedjan ner. Det inkluderar totalt åtta butiker.

Läs också: Bolist och Järnia öppnar fler butiker

– Vi trodde förstås på konceptet, annars hade vi inte satsat. Men vi kunde helt enkelt inte attrahera kunderna, så det är ekonomiska skäl till varför styrelsen fattat beslut om att konceptet ska stängas ner, säger Bolistkoncernens vd Tomas Fritzon till Kristianstadsbladet.

De åtta butikerna som berörs finns i Alingsås, Halmstad, Helsingborg, Kristianstad, Nässjö, Trollhättan, Varberg och Växjö. Merparten läggs ner under första kvartalet. Personalen sägs upp och vad som händer med lokalerna vet inte Tomas Fritzon.

– Tyvärr har jag bara de tråkiga svaren att ge, vi lägger ner Järnia Outlet och ersätter inte butikerna med något annat.

Harald Nyborg stängde alla fysiska butiker förutom den i Löddeköpinge och har även fortsatt med sin e-handel.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141