23948sdkhjf

Ny vd för Oscar Jacobson

Herrmodebolaget värvar vd från Leo Vegas.

Oscar Jacobson har rekryterat Richard Woodbridge till posten som ny vd och koncernchef för Oscar Jacobson.

Han tillträder i juni och efterträder Roger Tjernberg som fungerat som tillförordnad vd sedan David Thunmarker lämnade i april i fjol.

Roger Tjernberg kommer fortsatt att vara verksam i bolagets styrelse som ledamot.

– Efter att ägnat stora delar av min karriär till att arbeta med en modebransch under digitalisering, hoppas jag att min erfarenhet och kunskap kommer väl till pass i Oscar Jacobson. Oscar Jacobson har idag en otroligt stark produkt och varumärke med en unik kombination av kvalité, modegrad och pris, och som mångårigt trogen kund ska det bli ett privilegium att få arbeta med ett varumärke som jag tror så mycket på, säger Richard Woodbridge, tillträdande vd  i en kommentar.

Richard Woodbridge kommer närmast från rollen som operativ chef för mobilspelbolaget Leo Vegas men har även ett längre förflutet i modebranschen som operativ chef inom Ellos Group och Nelly. Han är även grundare av Members och Nellyman.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att Oscar Jacobson ska ha ett ökat fokus på just digital handel.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta Richard till vårt företag som ny vd. Richard står för en spetskompetens inom digital och omni-handel som kompletterar vår verksamhet väldigt bra. Richard har bevisat sig som en bra ledare med förmåga att balansera rollen som entreprenör och förvaltare, något som gör honom till den perfekta kandidaten att leda ett Oscar Jacobson i tillväxt in i ett nytt decennium och detaljhandelslandskap under förändring, säger Roger Tjernberg, tillförordnad  vd och styrelsemedlem i en kommentar.


Herrmodeföretaget  ägs sedan i juni 2018 av Mellby Gård  som då förvärvade det anrika herrmodeföretaget från riskkapitalbolaget Valedo Partners Fund 1 AB.

Oscar Jacobson, grundat 1903, omsatte cirka 285 miljoner krinor i fjol. Försäljning av märkets produkter säljs via drygt 250  återförsäljare samt 10 egna butiker, 3 outlets och egen webbutik.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.525