23948sdkhjf

Björn Borgs retailchef blir vd för Nividas

Blir glasögonuppstickarens första externa vd.

Malin Markerud har rekryterats till posten som vd för Nividas.

Hon blir det svenska glasögonmärkets första externa vd och efterträder Axel Jacobsson, som också grundade företaget tillsammans med Sebastian Pruszynski och Maja Kölqvist 2014.

Malin Markerud  har fram till nu arbetat som global retail director hos Björn Borg och till Habit uppger hon att hon är stolt över hur Björn Borgs butiker utvecklats särskilt i en tid som präglats av "mycket prat om butiksdöden”.

- Jag har arbetat på Björn Borg i nästan fem år och har under denna tid, tillsammans med mitt team, gjort stora förändringar inom retail som jag är mycket stolt över. Jag tänker tillbaka på min tid på Björn Borg som en otroligt rolig och utmanande tid men nu är läget rätt för mig att låta någon annan driva retail vidare, skriver Malin Markerud i ett mejl till Dagens Handels systertidning Habit.

Till Habit uppger Malin Markerud att hon också är stolt över den stora varumärkesresa bolaget gjort under de senaste åren, från underkläder till allt mer fokus också på sportmode.

- Nu står jag i startblocket för min nya utmaning och det är med ödmjukhet, förväntan och hög energi som jag snart börjar som vd på Nividas. Jag är mycket imponerad över vad Nividas lyckats åstadkomma sedan start och ser framemot att nu hjälpa till att växla upp bolaget ytterligare under kommande år, uppger Malin Markerud till Habit.

Nividas har tre fysiska butiker; en vardera i Malmö, Göteborg och Stockholm samt försäljning via ett antal återförsäljare samt egen webbutik.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08