23948sdkhjf

XL-Bygg blir delägare i två butiker

XL-Bygg går in som delägare i två butiker i Rättvik och Mora efter att de tre delägarna haft behov av att avyttra verksamheten.

Ny ägarstruktur har gett XL-Bygg bättre ekonomiska förutsättningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Tack vare detta kan nu bygghandelskedjan erbjuda lösningar för sina delägare som tidigare inte varit möjliga. Målet är att stå emot kapitalkedjornas starka expansion, heter det vidare.

- Vi vill inte att all bygghandel skall vara konceptuella storföretag i framtiden. Vi tror på den lokala bygghandeln och den lokala entreprenören, och kommer att ta fighten för att stå emot konsolideringen, säger Karin Eriksson, vd på XL-Bygg

Under de senaste åren har det skett en kraftig konsolidering på byggmarknaden, där de kapitalägda kedjorna genom förvärv har köpt allt fler fria bygghandlare. Detta har resulterat i att färre lokala brädgårdar finns kvar.

- Som en allvarlig konsekvens av kapitalkedjornas framfart försvinner en naturlig förankring och lyhördhet på orten som den lokala handlaren besitter. XL-BYGG vill nu ta ställning för den lokala brädgården med dess unika känsla för det lokala samhället och dess kunder säger Tomas Hedman Strömhielm, försäljningschef på XL-Bygg AB och ansvarig för förvärv.

Istället för att delägarna i XL-Bygg Mora trä och XL-Bygg Siljan skulle bli tvungna att sälja vidare butikerna har kedjan klivit in och förvärvat majoriteten, samtidigt som två av dessa fått möjligheten att vara kvar som delägare och fortsätta driva verksamheten i samma lokala anda som tidigare, enligt pressmeddelandet.

.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08