23948sdkhjf

Jula bygger fastighet i Falköping – Willys blir hyresgäst

Willys blir hyresgäster hos Jula.  Det är Julakoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter som har förvärvat handelsplatsen Ålleberg Center i Falköping för att utveckla området med ytterligare intressenter. Arbetet intensifieras nu för att fylla ytorna, som ger möjlighet till cirka 13 000 kvadratmeter handel.

– Processen är påbörjad och vi ser redan att intresse finns från aktörer att etablera i Falköping med Jula och Willys som starka grannar. Vi ser fram emot att utveckla platsen, säger Johan Carlberg, vd på G&K Blanks Fastigheter.

Den nya handelsplatsen Ålleberg Center ligger vid den södra infarten till Falköping intill det nya Biltema-varuhuset.

– Det känns mycket bra att satsa vidare i Falköping med tanke på vårt och Falköpings kommuns stora engagemang på Marjarp. När det nya området började ta form såg jag möjligheten att få bästa läge för Jula på rätt sida om Falköping med tanke på våra varuhus i Skara och Skövde. Det är viktigt för Jula med rätt grannar, hela Ålleberg Center har ju utvecklats väl de senaste åren, säger Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef Karl-Johan Blank.

Byggstart för projektet planeras till våren 2020. Willys lämnar sitt nuvarande läge i Falköping när den nya fastigheten i Ålleberg Center är inflyttningsklar någon gång under hösten 2021.

– Vi har jobbat länge för att få till större och mer ändamålsenliga lokaler, så det är kul att vi nu har en bra lösning på plats, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141