23948sdkhjf

Från Electrolux till Boråstapeter

Ägs av Wallvision.

Lars-Erik Henriksson, tidigare General Manager för Norden hos Electrolux, blir ny vd för Boråstapeter. 

– Boråstapeter är marknadsledare inom tapet i Norden och med en växande position internationellt. Jag känner stor ödmjukhet för företagets långa historia och ser nu fram emot att ytterligare förstärka ett redan starkt erbjudande, säger Lars-Erik Henriksson. 

Boråstapeter ägs av Wallvision, som de senaste tio åren expanderat internationellt och i dag finns i större delen av världen med en ledande position i Sverige, Norge, Italien och Storbritannien. 

– Boråstapeter har en unik position på tapetmarknaden, och den ska vi nu utveckla och stärka ytterligare. Vi har under senare år genomfört ett omfattande förändringsprogram som bland annat omfattat framåtriktade satsningar inom digitalisering, förändringar i organisation, marknadskommunikation och samarbeten med externa designers. Samtidigt befinner sig hela marknaden för tapet i förändring, med en generellt kraftigt ökad efterfrågan inom premiumsegmentet. Här är vår ambition att stärka oss ytterligare. Rekryteringen av Lars-Erik är ett viktigt led i denna strävan, säger Olle Svensk, vd för WallVision. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096