23948sdkhjf

Ägaren till norska Intersport i konkurs

Intersport Sverige påverkas inte, enligt vd Marcus Wibergh.

Det norska bolaget Gresvig Retail Group, med koncepten G-Sport, G-Max, Intersport och Sportshuset Outlet, har ansökt om konkurs för sina helägda sportbutiker. 

Så sent som i augusti gladdes svenska Intersport åt att Gresvig skulle förena samtliga butiker runt varumärket Intersport och bygga ett tätare samarbete med Intersport International. Ett halvår senare ansöker i stället Gresvig om konkurs för sina 95 helägda butiker. De 100 butiker som ägs av franchisetagare berörs däremot inte av konkursen. 

– Konkursen påverar inte Intersport Sverige. I övrigt hänvisar jag till Gresvig, säger svenska Intersports vd Marcus Wibergh till Dagens Handel. 

Gresvig Retail Group med 2 200 anställda gjorde under 2018 ett minusresultat på 597 miljoner norska kronor. De åtgärder som vidtagits har inte räckt för att vända utvecklingen.

– Vi har hamnat i en situation där dagens butiksstruktur och tillhörande kostnader inte längre går att hantera. Det är som att försöka ösa vatten från en båt med för stort hål i skrovet. Jag är ledsen för den osäkerhet detta skapar för våra anställda, men vi har lagt en god grund som jag hoppas att en eventuell ny ägare ska vara intresserad av att bygga vidare på, säger vd Lars Kristian Lindberg till norska E24.

Alla G-Sport och Intersport-butiker kommer att forsätta hålla öppet som normalt medan konkursförvaltaren Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma jobbar för att få till en permanent lösning för driften. 

Enligt Expressen startades bolaget en gång i tiden av KD-ledaren Ebba Busch Thors farfars far. 

Även Gresvigs största rival XXL, som har butiker i Sverige, har haft en tung period. Konkursbeskedet har dock fått XXL-aktien på Oslobörsen att rusa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078