23948sdkhjf

Domstol stoppar nytt handelsområde

Bakslag för Jysk, Dollarstore, Jem & fix och Willys som planerat att flytta in på Ängstorps handelsområde.

Detaljplanen för Ängstorps handelsområde i utkanten av Laholm klubbades förra året trost protester. Nu stöter byggprojektet i stället på patrull hos mark- och miljödomstolen som i en dom upphävt detaljplanen, skriver Hallandsposten. Ett stort bakslag även för de fyra butiker som planerat att flytta in först i handelsområdet.

Mark- och miljödomstolen upphäver detaljplanen med hänvisning till att kommunen inte utrett utrett alternativen till att bygga på jordbruksmark tillräckligt.

Laholms kommun köpte marken i den västra utkanten av Laholm redan 2012 och har sedan dess arbetet med att skapa ett nytt handelsområde. Fullt utbyggt handlar det om 25 000 kvadratmeter lokalyta med plats för åtta butiker, en tankstation och 520 parkeringsplatser.

Flera kedjor har redan skrivit avtal med exploatören CT Development för att flytta in när handelsområdet öppnar. Jysk, Dollarstore, Jem & fix och Willys hör till de som har tänkt sig att öppna butiker på handelsområdet vid Västerleden.

Kommunalrådet Erling Cronqvist är trött på att Laholm motarbetas uppifrån och tycker att Laholms kommun ska överklaga domen.

– Är det inte mark- och miljödomstolen, så är det regeringen som sätter stopp för kvarteret Hästen, eller länsstyrelsen som stoppar potatisåkern. Det är inte lätt att ha en utveckling i den här kommunen, när myndigheterna hela tiden sätter käppar i hjulet, säger Cronqvist till Hallandsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078