23948sdkhjf

Från Bryssel till Svensk Dagligvaruhandel

Martin Andersson blir ny näringspolitiskt ansvarig.

Martin Andersson flyttar hem från Bryssel för att bli näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel. Han lämnar därmed uppdraget som politisk sakkunnig och kanslichef för Centerpartiet i Europaparlamentet, där han i fem år bland annat arbetat med inre marknadsfrågor, handel och jordbruk. Han har också tidigare erfarenhet från dagligvaruhandeln, livsmedelsbranschen och jordbrukssektorn.  

Martin Andersson tillträder sin nya tjänst den 24 februari och ser fram emot att återvända till dagligvaruhandeln.

– Svensk Dagligvaruhandels medlemsföretag har verksamhet i hela landet och är en viktig del av samhällsstrukturen i både städer och på landsbygden. Med rätt politiska förutsättningar finns goda möjligheter för dagligvaruhandeln att bidra till ökad sysselsättning och att vara en del i den gröna omställningen, säger Andersson.

Martin Andersson efterträder Daniel Liljeberg som i sin tur återvänder till den politiska sfären, den här gången till en tjänst som chefsekonom hos Kristdemokraterna. För Liljeberg blev det mindre än ett och ett halvt år hos Svensk Dagligvaruhandel.

– Daniel har åstadkommit väldigt mycket under sin tid här. Han fick ett erbjudande från sin tidigare arbetsgivare och när det nu blev så är vi väldigt glada över att kunna rekrytera Martin som redan har god kunskap i sakfrågorna och erfarenheter från politiken. Jag har goda förhoppningar om att Martin snabbt kommer in i arbetet, säger Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094