23948sdkhjf

Mathem tar in 500 miljoner – 280 miljoner från AMF

Clas Ohlson går in med ytterligare 27 miljoner kronor och äger nu 8,1 procent.

Mathem, som i går presenterade planer på ett helt nytt lager, tar in ytterligare 500 miljoner i kapital. Storägaren Kinnevik satsar 150 miljoner kronor i den nya rundan och pensionsbolaget AMF går som ny investerare in med 280 miljoner kronor.

AMF blir med sin investering e-handelsbolagets tredje största ägare med en andel på cirka 10 procent. 

– Vi delar Kinneviks övertygelse om Mathems möjlighet att vara en transformativ kraft i sin sektor och ser fram emot att vara en ledande investerare i bolaget tillsammans med Kinnevik. Vi är mycket imponerade av det starka teamet på Mathem och bolagets planer för framtiden, säger Anders Oscarsson, aktiechef på AMF

Förra året investerade Kinnevik 900 miljoner kronor i bolaget och blev dess största ägare. Mathem värderades då till 2,4 miljarder kronor. Nu satsar Kinnevik ytterligare 150 miljoner kronor och landar på en ägarandel på 36 procent.

Även Verdanne och Clas Ohlson går in med mer pengar i den nya rundan. Clas Ohlson investerar ytterligare 27 miljoner kronor och äger nu 8,1 procent av Mathem.

– Vi kan nöjt konstatera att både samarbetet med Mathem i Sverige och Kolonial i Norge utvecklas positivt. Idag innehåller var femte matkasse från Mathem och var tionde matkasse från Kolonial en produkt från Clas Ohlson, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

Mathem behöver kapital bland annat för att finansiera det nya lager i Larsboda, söder om Stockholm, som ska tas i bruk under 2022. Det nya lagret planeras sysselsätta 1 000 personer och omfatta 32 000 kvadratmeter. 

E-handelsbolaget utökar också sin styrelse med två nya ledamöter: Lidia Oshlyansky, i dag chief product officer på fintech-bolaget Dreams, och Nina Jönsson, till vardags group CEO på HL Display.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078