23948sdkhjf

Världens största Ikeavaruhus försenat

Varuhuset som ska bli Ikeas största i världen är försenat. Jättesatsningen i Filippinerna skulle ha stått klar i år, men nu är öppningen framskjuten till nästa år, rapporterar ABC-CBN News. Skälet uppges vara ”byggjusteringar”.

Ikeavaruhuset i Filippinernas huvudstad Manilla kommer att bli dubbelt så stort som ett typiskt Ikea. Som en jämförelse kommer ytan att vara ungefär lika stor som 150 basketplaner. Butiksgolvet kommer att vara ungefär lika stort som på andra Ikeavaruhus, men lagret e-handelsanläggningen och ett integrerat call center bidrar till storleken.

Varuhuset i fem plan blir Filippinernas första Ikea och kommer att bli en del av det stora komplex som går under namnet SM Mall of Asia. Målgruppen är mer än fem miljoner filippinska hushåll inom 60 minuters avstånd.

Enligt Ikeas utvecklingschef för sydöstra Asien, Georg Platzer, så håller byggnaden på att ”ta bra form” men vissa justeringar krävs. ”Det har blivit ändringar i schemat och öppningsdatumet kommer att bli under 2021”, tillade Platzer utan att ytterligare utveckla saken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.055