23948sdkhjf

Ikea automatiserar lagret – drar upp leveranstempot

90 procent av de svenska kunderna får paketen inom 1 till 2 dagar.

Möbeljätten inviger nu ett nytt automatiserade lager för postpaket på distributionscentralen i Torsvik utanför Jönköping och ökar därmed kapaciteten och sänker leveranstiderna till kunder i i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Lagret är det andra automatiserade lagret av den här typen för möbeljätten efter enheten i Tejon i Kalifornien och det kan bli fler.

- På Ikea arbetar vi hårt med att förbättra köpupplevelsen för våra kunder och att automatisera våra lager är ett viktigt steg i utvecklingen. Det gör att vi blir bättre på att möta och förhoppningsvis även överträffa våra kunders förväntningar, säger Helene Söderström, Customer Fulfilment Manager på IKEA Sverige i en kommentar.

Leveranstiderna skiljer sig åt från land till land men Ikea räknar med att de i snitt kortas ned till 1 till 2 dagar. För Sverige innebär detta att 90 procent av kunderna kommer att kunna få sina paket inom en till två dagar.

- Samtidigt som vi moderniserar våra lager och skapar en mer attraktiv arbetsplats för våra medarbetare gör automationen att vi kan öka vår kapacitet och leverera ett betydligt högre antal order per dag, säger Jeanette Hagberg, site manager på distributionscentralen i Torsvik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095