23948sdkhjf

Bygghemma byter vd

Bygghemma Groups CFO, finanschef, Adam Schatz har utsetts till ny vd och koncernchef för Bygghemma Group samt chef för segment Heminredning.

Martin Edblad lämnar rollerna som tillförordnad vd och koncernchef samt chef för segment Heminredning. Han  tillträder en nyinrättad tjänst som strategiansvarig och ansvarig för M&A, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs också: Här stänger möbelkedjan

Jesper Flemme, som sedan 2016 innehaft rollen som Head of Financial Controlling & Group Reporting för Bygghemma Group, har utsetts till tillförordnad CFO för Bygghemma Group.

40 år:årige Jesper Flemme har tidigare haft motsvarande roll på dåvarande CDON Group, numera Qliro Group och arbetat som konsult på Addedo och Deloitte. Han har en master i ekonomi från Lunds universitet.

Koncernledningen i Bygghemma Group kommer att bestå av vd Adam Schatz, CFO Jesper Flemme, samt koncernens Operativa chef Mikael Olander

Henrik Theilbjørn, ordförande för Bygghemma Group kommenterar:

-- Bygghemma Group har sedan starten vuxit kraftigt och har under de gångna åren framgångsrikt tagit positionen som en nordisk och europeisk ledare inom sina segment.

-- Bolaget är därutöver helt i fas att leverera på sina finansiella mål; en nettoomsättning på 10 miljarder svenska kronor på medellång sikt och en justerad EBIT-marginal på 7 procent. Att Adam Schatz nu axlar rollen som permanent vd innebär att Martin Edblad kan fokusera på de områden där han är mest engagerad och har en för gruppen unik kompetens; strategiutformning och M&A.

Jag vill tacka Martin för det mycket förtjänstfulla arbete han har gjort under det gångna året och kan konstatera att bolaget idag står mycket starkt och är väl positionerat. Jag är glad att han nu kan ägna sitt fulla engagemang åt att lägga grunden för fortsatt långsiktig tillväxt för gruppen”.

Martin Edblad, nytillträdd strategiansvarig och ansvarig för M&A för Bygghemma Group, kommenterar: ”Jag känner mig väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit under det senaste året. Gruppen är nu mycket väl positionerad som en ledare inom möbler och heminredning och DIY online, med en stark portfölj av egna varumärken och ett väl utbyggt ekosystem av varor och tjänster. Det är ett privilegium för mig att nu fullt ut kunna ägna mig åt de områden som engagerar mig mest; gruppens långsiktiga strategi- och M&A-arbete. Jag kan konstatera att bolaget står starkare än någonsin och det känns därmed som en utmärkt tidpunkt att lämna över till Adam Schatz, som är en utomordentlig ledare och en mycket god kommunikatör, med ett stort patos för att bygga en stark organisation med våra medarbetare i första rummet och därigenom kunna möta våra kunder på bästa sätt, i alla våra kanaler, på alla våra plattformar.”

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079