23948sdkhjf

Make Up Store i rekonstruktion

Sminkkedjan kan inte betala löner, skatter och leverantörsskulder.

Make Up Store har inlett en företagsrekonstruktion. Breakit har läst ansökan tiill Stockholms tingsrätt där det framgår att sminkkedjan hamnat i en så pressad situation ekonomiskt att bolaget inte kan betala löner, skatter och leverantörsskulder i närtid. Make Up Store AB har skulder på drygt 18 miljoner kronor och 1,2 miljoner kronor i kassan. 

Make Up Store skriver i ansökan att man nu planerar att göra om affärsmodellen. Det ska ske bland annat genom att flytta produktionen till billigare fabriker – men utan att sänka kvaliteten. Samtidigt ska olönsamma butiker stängas.

Enligt Tomas Arebo på Plana juridiska, som har utsetts till rekonstrukör, ser dock framtidsutsikterna trots allt goda ut. 

– Jag har precis fått uppdraget på mitt bord, men har gått igenom det snabbt och sett att det finns en väldigt bra framtidsmöjlighet för det här bolaget. Man säljer mycket och har ett varumärke, just att äga sitt eget varumärke är en stor fördel. Därifrån kan man bygga en sund affär. Nu ska vi ta fram en detaljerad plan, säger han till Breakit. 

I Make Up Stores årsredovisning för perioden den 1 juli 2018 till den 30 juni 2019 framgår att koncernen flera år i rad gjort mångmiljonförluster. Det aktuella räkenskapsåret gjorde bolaget en förlust på 12,3 miljoner kronor. Företaget skriver i årsredovisningen att ”rörelseresultatet har försämrats på grund av fortsatta investeringar som har genomförts under det senaste året för att uppgradera konceptet”.

Den svenska koncernen, som även bedriver verksamhet i andra delar av Europa och i Asien, ägs till 100 procent av grundaren Mika Liias och består av moderbolaget Make Up Store AB med de svenska dotterföretagen Make Up Shop Sweden AB, International Make Up Center AB och Nordisk Design Team AB. Dessutom ingår även dotterbolagen SCG Scandinavian Cosmetics Berlin GmbH samt Make Up Store Oy.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095