23948sdkhjf

Så flyttade Lyko till nytt automatiserat centrallager

55 000 artiklar, tre miljoner produkter på fyra dagar. “Jag är så stolt över våra medarbetare.”

Lyko är e-handlaren för hårvård och skönhetsprodukter, som satsat stort på ett nytt automatiserat lager, i en lösning som man själva kallar för en av världens snabbaste. Här har man en Cuby shuttle från SSI Schäfer med 150 robotar och 42 000 lådor med upp till 336 000 lagerplatser i ett stort lager, som uppförts av Logistic contractor.

Och flytten i Vansbro blev minst sagt lyckad.

– Vi lyckades flytta Nordens bredaste skönhetssortiment med 55 000 olika artiklar, totalt över tre miljoner produkter, tre kilometer på fyra dagar, säger Rickard Lyko, vd för Lyko group, i ett pressmeddelande.

– Jag är så stolt över våra medarbetare som lyckades genomföra denna enorma manöver på så kort tid. En fantastisk laginsats som förberetts i flera månader, där allt skulle räknas och sorteras in för att optimera prestandan i den högteknologiska automationen.

Den goda planeringen märktes ytterligare genom att Lyko kunde börja med sina utleveranser redan på tredje flyttdagen, på lördagen. Under söndagen ökades volymerna och dagen efter flytten, på måndagen, var man redan i full drift.

– Flytten är en milstolpe. Vi ökar vår kapacitet väsentligt och är nu rustade för att klara vår snabba tillväxt, både gällande antal order och för att ytterligare utöka sortimentet. Dessutom har vi möjlighet att dubbla automationen i befintlig byggnad, säger Rickard Lyko.

Han säger också att det var ett strategiskt val att bygga i Vansbro, där man kunnat behålla medarbetarna och deras kompetens, och på så vis få full kontinuitet i verksamheten.

I samband med flytten öppnade Lyko också sin största butik hittills i samma byggnad. Bolaget har också haft en god försäljningsutveckling som fortsatt in i 2020, enligt den senaste bokslutskommunikén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047