23948sdkhjf

Cecilia Marlow lämnar Svenska Handelsfastigheter – oense med ägarna

Fortsatt stark tillväxt för Svenska Handelsfastigheter.

Cecilia Marlow och Svenska Handelsfastigheter går skilda vägar. Styrelseordföranden är oense med ägarna och väljer därför att avgå på egen begäran.

Läs också: Ica hyr i Borlänge och Strängnäs

I ett uttalande motiverar Cecilia Marlow sitt beslut:

– Jag är djupt imponerad över bolagets fina arbete med att bygga upp en fantastisk portfölj på kort tid och jag är säker på att alla ägare är mer än nöjda över denna utveckling. I det avseendet är det ett bra läge för mig att överlämna stafettpinnen. Samsyn är dock viktigt för att skapa förutsättningar för fortsatt framgång och värdetillväxt, en process som jag gärna hade sett varit högre prioriterad i ägarleden.

Cecilia Marlow valdes till ny styrelseordförande efter Johan Röhss i juni 2017. Nu går Röhss, som också är en av bolagets grundare, in igen som ordförande. Svenska Handelsfastigheters valberedning kommer att lämna förslag till ny ordförande senast i samband med kommande årsstämma som hålls i juni 2020.

Cecilia Marlow utsågs i januari till styrelseordförande i Wästbygg Gruppen. Hon är också ordförande i Kivra och sitter i styrelsen för bland annat Spendrups.

Svenska Handelsfastigheter gjorde för helåret 2019 ett resultat efter skatt på 334 miljoner kronor att jämföra med 162,9 miljoner året innan. 

”2019 blev ett år med fortsatt stark tillväxt för Svenska Handelsfastigheter. Under året förvärvade vi elva fastigheter till ett sammanlagt värde om knappt 1,3 miljarder kronor. Tillsammans med investeringar och positiva värdeförändringar i befintligt bestånd medförde det att fastighetsvärdet ökade med 24 procent. Hyresintäkterna steg med 22 procent jämfört med föregående år och förvaltningsresultatet med 19 procent”, skriver Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter, i bokslutskommunikén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078