23948sdkhjf

Pandora omorganiserar

Berör 180 anställda.

Danska smyckesbolaget Pandora gör en "strategisk omorganisation" som nästa steg i det tidigare aviserade åtgärdsprogrammet kallat Now.

Läs också: Pandora med ny vd

Det framgår av ett pressmeddelande. Pandora kommer att stänga tre regionala organisationer och därmed eliminera ett organisationslager mellan de globala huvudkontoren och de lokala marknaderna.

De över 100 marknader som Pandora finns i kommer att grupperas i tio kluster och ledas av chefer som rapporterar direkt till den för Pandora nya befattningen kommersiell chef, CCO. Pandora kommer att skapa två globala affärsenheter, varav en främst kommer att ansvara för kärnprodukterna medan den andra kommer att driva utvecklingen av nya produktkategorier. Till följd av den strategiska omorganisationen kommer 180 anställda i Pandoras regionala kontor och marknader att lämna bolaget. Omorganisationen kommer att leda till ytterligare icke återkommande strukturkostnader på cirka 0,2 miljarder danska kronor.

Totala omstruktureringskostnader 2020 väntas därmed uppgå till cirka 1,3 miljarder danska kronor. Kostnadsminskningarna för ovan nämnda personalneddragning väntas i stort motverka kostnader relaterade till att ytterligare stärka den globala organisationen. Därför väntas kostnadsbesparingarna netto bli begränsade, skriver Pandora. I den nya organisationer kommer ledningen på de olika marknaderna att fokusera på försäljning, marknadsföring och detaljhandel. Därmed kommer kostnader för vissa funktioner, cirka 0,3 miljarder danska kronor årligen, att omklassificeras från Administrativa utgifter till Försäljnings- och distributionskostnader. Övriga parametrar i den finansiella prognosen för 2020 är oförändrade, skriver Pandora.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078