23948sdkhjf

D-Congress: Beleco vill revolutionera möbelbranschen

Delningsekonomin och cirkularitet är på allas läppar och ett av många företag som är igång och arbetar med uthyrning är Beleco som erbjuder möjlighet att streama, hyra, möbler genom olika abonnemangsformer.

I dag hyr företaget ut lejonparten av möblerna till olika event men hoppas och ska växa inom uthyrning till kontor.

Även om grundarna möttes med skepsis när det startade 2016, arbetar företaget i dag med 150 välkända möbelproducenter.

– När vi drog igång så fick vi höra sådant som ”vi säljer inte på nätet” och många som var lite konservativa ett sitt sätt att arbeta men det har hänt otroligt mycket på kort tid i branschen även om vi nog inte riktigt förstod vilken uppförsbacke det skulle vara när vi valde att arbeta med möbelbrancshen, säger Sebastian Rudenstam till Dagens Handel.

I dag är tjänsten tillgänglig i Storstockholm men ska utvidgas till Köpenhamn och Oslo under det kommande året. Företaget, som backas av riskkapital, hade i fjol omkring 400 abonnenter men siktet är inställt på att omsätta 1 miljard inom fem år.

Beleco har byggt en plattform för uthyrning som också går att applicera och använda även i andra branscher.

– Ska man bli framgångsrikt inom uthyrning så måste man gå till producenten och få dem att förstå värdet och nyttan och att man kan tjäna pengar flera gånger på samma Produkter och att det finns en vinst i att ta fram reservdelar och förlänga livslängden på produkterna. Då kan man dra stora miljövinster och minska sitt fotavtryck med hjälp av cirkulariteten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14