23948sdkhjf

Coronafall stänger ÖoB-varuhus och Systembolag

En anställd på ÖoB-varuhuset i Karlskoga har bekräftats smittad av coronaviruset covid-19. Lågprisvaruhuset på Skolgärdesvägen är därför stängt sedan tisdagsmorgonen, efter ett centralt beslut. 

Smittspårning har påbörjats och ÖoB uppmanar medarbetarna och kunderna att vara uppmärksamma på symptom och uppsöka vård vid minsta symptom. 

På tisdagskvällen meddelade ÖoB i ett nytt pressmeddelande att varuhuset i Karlskoga öppnar igen på torsdag.

– Den smittade personen, som var på jobbet i fredags, var då helt symptomfri och därmed föreligger det inte någon smittorisk enligt berörd myndighet. Trots det har vi påbörjat ett saneringsarbete i varuhuset som pågår under morgondagen. Därefter räknar vi med att öppna som vanligt igen på torsdag morgon, förklarar Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB.

Mariestads-Tidningen rapporterar att även Systembolaget i Mariestad hållit stängt under tisdagen. Personalen ska hållas i karantän i 14 dagar efter att en anställd bekräftats smittad.

Enligt smittskyddsläkaren Peter Nolskog på Skaraborgs sjukhus har varken Smittskyddet eller Folkhälsomyndigheten varit delaktiga i beslutet.

– Det är ett beslut som egentligen är taget utan att konferera med oss. Vi har identifierat vilka personer som bör vara försiktiga, vilket är en handfull.

Den anställde ska enligt Systembolagets egna uppgifter inte haft någon kundkontakt.

– Vi bedömer inte att det finns risk för allmän spridning i stan, säger Peter Nolskog till Mariestads-Tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109