23948sdkhjf

Coronaviruset: Stockholmsmässan stänger tills vidare

Allt för sjön-mässan skulle ha pågått till den 15 mars men avslutas i dag.

Stockholmsmässan i Älvsjö medddelar i ett pressmeddelande på onsdagskvällen att alla mässor och evenemang med över 500 deltagare stoppas tills vidare. Det betyder att den pågående Allt för sjön-mässan avslutas i förtid redan i kväll.

– Säkerhet och hälsa är vår högsta prioritet och detta beslut är en försiktighetsåtgärd för att minska en eventuell spridning av coronaviruset i samhället, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Stockholmsmässan är Nordens största mässanläggning. För tre veckor sedan bildade mässan en speciell krisgrupp som noga följer utvecklingen med fokus på att hantera verksamheten vid en ökad spridning i Sverige. Dagens beslut följer på Folkhälsomyndighetens begäran att regeringen stoppar alla sammankomster med över 500 personer.

– Tillsammans med övriga företag i branschen har vi ett ansvar att ta. Nu ligger fokus på att följa den fortsatta utvecklingen av denna situation och på bästa vis ta hand om medarbetare, samarbetspartners och kunder, säger Christian Clemens.

I omedelbar närtid påverkas mässan Allt för sjön som skulle ha pågått till och med 15 mars, men i stället avslutas i kväll, onsdag, klockan 19.

Vilka övriga mässor och event som påverkas och på vilket sätt kommer Stockholmsmässan att återkomma till. 

– Den här extraordinära situationen påverkar hela vår bransch likväl som samhället i stort och vi förstår att det väcker mycket frågor. Hur detta kommer påverka våra utställare och arrangörer ber vi att få återkomma med så fort som det är praktiskt möjligt, säger Christian Clemens.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

1.203