23948sdkhjf

Sportamores styrelse rekommenderar Footways bud

Sportamores styrelse rekommenderar enhälligt aktieägare att acceptera Footways offentliga erbjudande. Det framgår av ett pressmeddelande. Footway lämnade den 17 februari 2020 ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Sportamore att överlåta sina aktier i Sportamore till Footway.

Erbjudandet värderar varje aktie i Sportamore till 45:28 kronor och det totala värdet av erbjudandet motsvarar cirka 439 miljoner kronor.

"Styrelsen har en positiv syn på den värdeskapande potentialen i det sammanslagna bolaget men har inte tagit del av detaljerade integrationsplaner eller riskanalyser och kan således inte uttala sig om den framtida värdepotentialen i Footway-aktien. Det kan även noteras att full realisation av synergier typiskt sett förutsätter att samtliga aktier i ett bolag förvärvas.

Footway har förbehållit sig rätten att fullfölja erbjudandet även om inte Footway blir ägare till aktier representerandes mer än 90 procent av totalt antal aktier och röster i Sportamore, vilket kan innebära att Footway fullföljer erbjudandet utan att ha möjlighet att förvärva samtliga aktier. Acceptperioden för erbjudandet löper från och med den 13 mars 2020 till och med den 3 april 2020, med förbehåll för eventuella förlängningar.

Därtill har Rutger Arnhult ökat sitt innehav i Sportamore till 10,8 procent av kapital och röster den 10 mars. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Han hade 8,3 procent den 29 februari, enligt ägardatatjänsten Holdings. Footway har lagt ett bud på Sportamore bestående av både B-aktier i Footway och kontanter. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078