23948sdkhjf

Anrik inredningsbutik i konkurs

Har sålt designmöbler och inredningsdetaljer från nära 150 välkända varumärken.

Denny's home i Gustavsberg utanför Stockholm har försatts i konkurs vid Nacka tingsrätt. 

Bolaget försattes i konkurs på egen begäran och enligt ansökan som inkom till Nacka tingsrätt den 8 mars framgår att bolaget är på obestånd och inte kan betala sina skulder. Största fordringsägare är SE-banken.

Konkursansökan är undertecknad verksamhetens nuvarande ägare Fabian Kukacka som enligt konkursförvaltaren Odd Swarting vid Cirio Advokatbyrå ägt möbelbutiken en kortare tid: han siar att det är  sedan september i fjol.

Denny's home är ett välkänt varumärke och verksamheten har funnits i över 20 år och har försäljning i butik och online.

Det är en fin verksamhet med mycket fina möbler av hög kvalitet och även om konkursen är ny så har jag fått flera  samtal och det verkar finnas ett starkt intresse för verksamheten. Vad det sedan leder till vet jag inte i nuläget och konkurrensen i detaljhandeln är tuff, säger Odd Swarting till Dagens Handel.

Nu ska verksamheten eller åtminstone lagret säljas och på lördag startar konkursutförsäljning i butiken.

Med tanke på kvaliteten på varumärkena och möblerna så tror jag att det finns goda möjligheter att sälja ut lagret och att vi kan också hoppas på en bra utdelning till borgenärerna, säger Odd Swarting.

Han säger att han har en uppfattning om tillgångarna som han beskriver som hyfsade men han kan inte kommunicera något värde.

2018 uppgick omsättningen till drygt 21 miljoner kronor. Rörelseresultatet, EBIT, var negativt och uppgick till -984 000 kronor.

I sortimentet finns möbler och inredningsdetaljer från ett stort antal varumärken som String, Lexington, Ox Denmarq, Flos, Muuto, Rå Svensk Design, Louis Poulsen, Bruno Mathsson och Mateus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093