23948sdkhjf

Amazons molntjänstbolag utökar i Stockholms city

AWS flyttar in i Sergelhuset.

Vasakronan har tecknat avtal med nordiska verksamheten för molntjänstbolaget Amazon Web Services, AWS, om 6 000 kvadratmeter i tre plan i projektet Sergelhuset vid Sergels torg i Stockholm city.

– För lite över ett år sedan öppnade vi AWS Europe-regionen i Stockholm och har sedan dess gett kunder tillgång till de mest avancerade molnteknologierna, från datacenter här i Sverige. Sedan lanseringen har vi sett en väsentlig tillväxt i molninvesteringar från svenska kunder, och i resten av Norden, samt nya innovationer. Det nya kontoret är representativt för den tillväxten och kommer att ge mer molnexpertis i våra nordiska kunders omedelbara närhet. Vi är mycket förväntansfulla på möjligheterna det nya kontoret skapar, och inför att stödja utvecklingen som bidrar till att vitalisera denna klassiska del av Stockholm, säger Guido Bartels, Sverigechef AWS i en kommentar.

Bolaget flyttar enligt Fastighetsvärlden in under 2021. Sedan några år tillbaka har bolaget kontor på Kungsgatan men utökar nu kontorsytan i Stockholm rejält.

Tidningen har även ställt frågan till det amerikanska bolaget om huruvida uppgraderingen av kontorsyta nu betyder att bolaget gör plats åt systerbolaget, e-handelsjätten Amazon, men bolaget har avböjt att kommentera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126