23948sdkhjf

Apoteksgruppen i studentupprop – lockade över 100 på kort tid

Coronakrisen ökar ytterligare behovet av arbetskraft hos Apoteksgruppen. Nu kan farmaceutstudenter hjälpa till med kassahantering och varuplock i kedjans butiker.

När coronviruset ökar trycket ytterligare i apoteksbranschen tar Apoteksgruppen till ett annorlunda grepp för att klara bemanningen. På tisdagseftermiddagen gick apotekskedjan ut i ett upprop på sociala medier och via en Facebookgrupp för att nå farmaceutstudenter som kan hjälpa till att bemanna butiker och arbeta med kassahantering och varuplock.

Detta efter att bland annat smärtstillande produkter tagit slut på butikshyllorna medan det i apotekens centrallager finns produkter i lager.

Enligt Apoteksgruppen anmälde sig över 100 studenter på tolv timmar.

Logistiken hänger inte med i samma takt som efterfrågan i butik. Till stor del på grund av bemanningen. Det är ett redan ansträngt personalläge som förvärrats, uppger Apoteksgruppen till Dagens Handel.

– Responsen var överväldigande och många vill göra en samhällsinsats. På väldigt kort tid fick vi över 100 studenter att anmäla sig. Cirka 65 av dem har gått vidare och anmält sig i vårt rekryteringssystem. Nu kan många av dem bli timanställda hos oss. Vi har även utan coronavirus brist på farmaceuter så behovet framgent kommer fortsatt vara stort, säger  Daniel Gelin, h ead of employer branding & recrutiment hos Apoteksgruppen till Dagens Handel.
Han säger att men nu börjat pussla för att se var i landet studenterna befinner sig och var de skulle kunna arbeta.
– Vi måste också säkerställa att de inte själva  är i någon riskgrupp och att de är helt friska. Vi har inte brist på varor på lagret men det är ett högt tryck i butikerna och  våra legitimerade farmaceuter behöver få koncentrera sig på att utföra sina faktiska arbetsuppgifter varför vi behöver hjälp med kassahantering och uppackning. Det här är också ett bra tillfälle att få presentera oss som arbetsgivare för framtida och färdigutbildade farmaceuter och visa vilken viktig samhällsinsats våra farmaceuter  gör varje dag,  säger Daniel Gelin.
Daniel Gelin tycker också att det är viktigt att betona vilken värme, engagemang och vilja att hjälpa till som Apoteksgrupppen har möts av både i apoteken och genom  uppropet och i sociala medier.
– När vi klarat oss igenom den här coronakrisen tillsammans så hoppas jag att den omtanken och viljan att hjälpa varandra som vi ser och känner i många situationer nu ska finnas kvar i vårt samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065