23948sdkhjf

Återbruksgalleria prisad av Postnord

Retuna belönas för sin affärsidé om att samla in, renovera och sälja begagnat.

Retuna återbruksgalleria i Eskilstuna har tilldelats Postnords Logistics Award 2019 specialpris för sin affärsidé och sitt arbete.

- Det känns fantastiskt kul att vi uppmärksammas för just innovation inom logistikområdet. Hållbar logistik är en viktig del av ett hållbart samhälle. Det kommer att vara en självklarhet i framtiden. Jag är superglad, säger Sofia Bystedt, centrumledare i en kommentar.

Motiveringen tillutmärkelsen lyder:

”Eskilstuna kommun har flera innovativa initiativ inom logistikområdet. Ett av dessa är Retuna Återbruksgalleria som med flera butiker, konferensanläggning och café, har bevisat att idén med att samla in, hantera, reparera, renovera och sälja begagnade varor håller i praktiken. Retuna, som ligger i direkt anslutning till OLC, omlastningscentralen för samordnad varudistribution, bidrar dessutom genom sin verksamhet till ett ökat hållbarhetstänkande, en mer cirkulär ekonomi samt sysselsätter personal som har svårt att komma in på arbetsmarknaden”.

Specialpriset delades ut för första gången 2017.

Vann PostNord Logistics Award 2019 gjorde Lindbäcks Bygg. Priset som delades ut för 18:e året i rad fick delas ut utan prisceremoni på grund av coronaviruset. Övriga nominerade finalister var Neste AB, Returpack AB  och Scandfibre Logistics AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08