23948sdkhjf

Rekonstruktion för Digital Inn

Ambia trading group har lämnat in ansökan om rekonstruktion av den krisande Apple-återförsäljaren.

På torsdagen ansökte ägarbolaget, Ambia trading group, om rekonstruktion för teknikkedjan Digital Inn.

"För Digital Inn AB har idag en ansökan om företagsrekonstruktion lämnats till tingsrätten. Efter den senaste veckans händelseutveckling står det klart att den ursprungliga åtgärdsplanen för att få lönsamhet i verksamheten i Digital Inn inte längre är tillräcklig. Marknadssituationen i kombination med den skuldbörda som länge hämmat bolagets utveckling gör att en företagsrekonstruktion bedöms vara den bästa vägen framåt", heter det i ett pressmeddelande.

Vidare skriver bolaget i pressmeddelandet  att personal kan komma att permitteras. Kedjan har enligt Breakit 90 anställda men något varsel ska ännu inte vara lagt.

"Vad gäller de åtgärder som regeringen presenterat så är de ännu så länge synnerligen översiktligt beskrivna, det är därmed oklart om och i vilken utsträckning vi kan få hjälp av detta. Förberedelser för att aktivera korttidspermitteringar i Sverige och Norge har inletts men är ännu ett tidigt skede", heter det i pressmeddealndet från bolaget.

Men det verkar inte bara vara det pågående coronoutbrottet som fått kedjan, som omfattar nio butiker, på fall och sedan i vintras har krisrubrikerna om allt från nära förestående konkurs till obetalda skatter och fakturor till varubrist i butikerna duggat tätt.

Så sent som den 10 mars skickade bolaget ut ett pressmeddelande, för att bemöta krisrubrikerna,  där man skrev att "Ambia vill förtydliga att det inte förekommer några planer på att försätta vare sig Digital Inn Holding AB, Digital Inn AB eller något annat av dotterbolagen till Digital Inn Holding AB i konkurs".'

Istället skulle Digital Inn flyttas över till ett nytt bolag under det andra kvartalet 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079