23948sdkhjf

Akut likviditetsbrist för VRG – konkurs utreds som alternativ

Väsk- och accessoarkoncernen utesluter inte konkurs efter försäljningsras om 70 till 80 procent den senaste veckan.

Venue Retail Group, som sedan i mitten av november befinner sig i rekonstruktion, har hamnat i ett läge av aktut likviditetsbrist.

Detta efter att försäljningen rasat med 70 till 80 procent under den den senaste veckan på grund av det pågående coronavirusets utbrott. 

"I dagsläget är det dock svårt att överblicka omfattningen av Coronavirusets negativa effekter för bolaget eftersom det till stor del bottnar i faktorer utanför bolagets kontroll och utvecklingen sker snabbt", skriver bolaget i pressmeddelande på torsdagskvällen. 

Där framgår att koncernen sökt men ej erhållit en nödfinansiering om 60 miljoner kronor  från en av de nordiska storbankerna och nu utreder olika alternativ "inklusive men inte begränsat till att ansöka om bolagets försättande i konkurs". 

Venue Retail Group omfattar 114 butiker i Sverige och Norge under de helägda kedjorna Accent, Morris och Rizzo.

Tidigare i veckan blev det känt att Jonas Ottosson valt att lämna vd-posten efter fyra år. Han lämnar bolaget i juni. 

– Nu är vi inne i andra perioden av rekonstruktionen och vi har gott hopp om framtiden och ser tydliga tendenser till att det förändringar vi gjort och gör blir en vändning för VRG. Sedan ställer coronaviruset naturligtvis till det men det gör det för alla och vi tar allt från dag till dag. Jonas Ottossons beslut att lämna har inget med rådande omständigheter att göra, sa styrelseordförande Ulf Eklöf till Habit tidigare i veckan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079