23948sdkhjf

Netonnet drar upp leveranstempot

"Vi har arbetat länge för att få till en bra lösning för sista milen"

På tisdagen gick elektronikhandlaren ut och meddelade att man nu kan erbjuda konsumenter expressleveranser och hemleveranser av hemelektronik redan samma dag som order lagts och också under sju dagar i veckan.

En tjänst man arbetat med en tid för att kunna erbjuda kunder i storstadsregionerna men som togs fram snabbare för att bättre kunna serva konsumenterna, och många hemmajobbare, under pågående coronapandemi.

– Vi vill helt enkelt bredda vårt utbud av leveranstjänster. Vi vet att det för många är det väldigt viktigt att få varan snabbt precis som det är att viktigt för andra att det är sker med fri frakt. Vi har arbetat länge för att få till en bra lösning för sista milen och nu kan vi erbjuda det också när vi knyter ihop logistiken med våra fysiska lagerbutiker, säger Stefan Svensson, logistikchef hos Netonnet till Dagens Handel.

Stefan Svensson ser också att när bolaget arbetar med fler logistikpartner finns det möjlighet att fördela leveranserna och bli snabbare och mer effektiva och trots pågående coronakris flyter leveranserna enligt bolaget på riktigt bra.

– E-handeln för många modehandlare och andra detaljhandelsbolag inom sällanköpsvaruhandeln är trögare nu och därför finns det nu kapacitet även om hela samhället är ansträngt, säger Stefan Svensson.

Det är framförallt i Norge, som är mer nedstängt än Sverige, som elektronikhandlaren ser att behovet av hemleveranser ökat mest men Stefan Svensson menar att det också handlar om att öka valmöjligheterna för kunder i Sverige där han också ser stora ökningar av hemleveranser.

Han säger att försäljningen generellt ökat och att efterfrågan varit stor på webbkameror, bildskärmar, skrivare och dockningsstationer men även surfplattor, spelkonsoler och andra spelprodukter.

Den nya tjänsten innebär att kunder i landets storstadsregioner har möjlighet att beställa fram till klockan 14:00 och få varan levererad hem samma dag.

Beställningar lagda efter den här tiden levereras nästa dag.

Samtidigt har kunderna precis som tidigare möjlighet att beställa och betala produkter online för hämtning hos elketronikhandlarens lagerbutiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062