23948sdkhjf

Bubbleroom varslar efter stort försäljningsras

31 anställda varslas efter dramatisk minskning av försäljningen.

E-handelsföretaget Bubbleroom i Borås har varslat 31 av närmare 80 anställda uppger Borås Tidning och skriver att förhandlingar med fackförbundet Unionen inleddes i torsdags förra veckan och pågår nu.

De anställda ska ha informerats av vd Ville Kangasmuukko Nordström i början av förra veckan och till tidningen uppger han att bolaget inte hade något val då försäljningen minskat dramatiskt i mars efter en längre tid tillväxtresa för modebolaget.

Och att den neagtiva utvecklingen gått mycket snabbt.

"På några dagar och veckor har jag fått uppleva hur vår tillväxtresa abrupt stannat av och fått uppleva hur ett osynligt virus fått sådana enorma konsekvenser", skriver Ville Kangasmuukko Nordström i ett mejl till tidningen.

E-handlarens webbutik ska fortsatt vara öppen och målet är nu att överleva coronakrisen och till Borås Tidningen uppger vd Ville Kangasmuukko Nordström att han hoppas kunna återanställda varenda en av de nu varslade.

- Förhandlingar pågår och processen får ha sin gång. Viktigast för min del är att medlemmarna känner sig trygga i att vi gör vad vi ska, säger John Tellbom, ordförande i Unionens lokala fackklubb på Bubbleroom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11