23948sdkhjf

Akademibokhandeln korttidspermitterar och stänger butik

Stänger butiken i Borås Knalleland tills vidare – kan bli fler.

Fram till i mitten av mars låg försäljningen för Akademibokhandeln på en normal nivå för perioden, men sedan dess har butiksförsäljningen successivt minskat och under de senaste dagarna har försäljningen enligt företaget varit cirka 35 procent lägre än normalt.

Läs också: Akademibokhandeln öppnar och stänger

Bokhandelskedjans försäljning online ska dock ha ökat under de senaste dagarna.

Det framgår av en uppdatering från ägaren Volati kring koncernens påverkan av coronapandemin.

Per den 30 mars 2020 bedömer Volati att avvikelserna i verksamheterna sammantaget haft en begränsad effekt på koncernens resultat och kassaflöde men att risken för framtida negativa effekter ökat och att det inte är möjligt att förutse omfattningen av den potentiella påverkan på bolaget.

För att parera den minskade omsättningen har Akademibokhandeln initierat korttidspermittering och har även inlett diskussioner med hyresvärdar om hyresreduktioner, heter det.

Läs också: Branschen hoppas matcha krympande bokrea

Dessutom stängs butiken i Borås Knalleland stängs tills vidare. Den korttidspermitterade personalen kommer att flytta över till den andra butiken i Borås och jobba den återstående arbetstiden där, skriver Svensk Bokhandel. Avsikten är dock att öppna igen i Knalleland när krisen är över.

– I båda har vi tappat en hel del försäljning och då behöver vi dra ner bemanningen. Då blir det otroligt tunn bemanning i varje butik, någon kanske hade behövt jobba ensam i så fall. Då tycker vi att det är smartare att flytta över alla medarbetare till en butik för att kunna bemanna den bättre, säger Maria Edsman, vd för Bokhandelsgruppen.

Enligt Edsman kan det bli aktuellt att göra på liknande sätt även på andra orter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14