23948sdkhjf

Uppmaning: Nyttja hyresstödet så snabbt som möjligt

Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna uppmanar alla medlemmar att agera och inte avvakta i väntan på detaljerna.

Regeringens stödpaket med tillfälliga hyresreduceringar till utsatta branscher som hotell, restaurang, café och sällanköpsvaruhandel välkomnas nu av parterna Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna, det uppger branshorganisationerna i ett gemensamt pressmeddelande. 

Det var i förra veckan som regeringen aviserade att  fem miljarder avsatts för att mellan den 1 april till 30 juni stå för 50 procent av hyresnedsättningen upp till 50 procent av den fasta hyran.

Svensk Handel har också tidigt yrkat på att hyresreduceringar är det som främst krävs för att den fysiska sällanköpshandeln inte helt ska gå i omkull under rådande coronapandemi.

"Vi är överens om att regeringens lanserade stödpaket avseende hyresreduceringar nu måste nyttjas fullt ut och det helst, direkt i morgon bitti", skriver parterna.

Just nu pågor dialog mellan organisationerna och näringsdepartementet kring utformningen av hyrespaketet. 

Mer information väntar men i avvaktan på att alla detaljer i stödpaketet är på plats uppmanas nu samtliga medlemmar att snabbt agera på regeringens förslag till hyresreduceringar och skapa konstruktiva lösningar utifrån nuvarande förutsättningar.

I förra veckan sa Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo till Dagens Handel att det är viktigt att tillämpningen snabbt måste på plats så att  det" inte blir så att fastighetsägarna ska bli domare och bestämma vilka verksamheter som ska få stöd". 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093