23948sdkhjf

Teknikmagasinet önskar permittera även i svenska butiker

Spotlightlistade Ambias verksamhet Teknikmagasinet hade precis kommit i gång efter Ambias förvärv när effekterna av covid-19 resulterade i en minskad försäljning, först i Norge och sedan i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Den senaste veckan har vi dock noterat en förändrad trend och försäljningen i butikerna i såväl Norge som Sverige har stabiliserats. I Norge har korttidspermitteringar redan kunnat införas, något som bidrar till att läget nu bedöms som stabilt där", skriver Ambia.
I Sverige råder det dock fortfarande oklarhet kring om Teknikmagasinet kan omfattas av de regler som gäller för korttidspermittering, då verksamheten övertogs från ett konkursbo så sent som i februari i år.
Ambia arbetar med att få klarhet i det. "I samband med att butiksförsäljningen gick ned ökade vi vårt fokus på e-handeln, vilken nu uppvisar tydliga styrketecken. Försäljningen har ökat successivt under mars med en extra kraftig ökning den senaste femdagarsperioden, sannolikt till del påverkad av att vi lanserade en ny kampanj i samband med att många fick sin lön utbetald den 25 mars", skriver Ambia om Teknikmagasinet.
För verksamheterna Isolda och Selector har korttidspermittering tillämpats på sammanlagt 24 anställda där permittering har införts med 60 procents permitteringsgrad.
I Digital Inn fortgår arbetet med att rekonstruera verksamheten, planen för att återöppna butikerna i närtid ligger fast men kan komma att anpassas beroende på marknadsförutsättningarna relaterade till Covid-19 och myndigheters beslut, uppger Ambia. Sammantaget bedöms Ambias likviditet, förutsatt att bolaget vidtar möjliga åtgärder, som tillräcklig för den överblickbara framtiden.
Bland de viktiga verktygen märks främst korttidspermitteringar, frivilliga schemaändringar, anstånd med skatter och avgifter samt möjlighet till brygglån från exempelvis Almi, skriver Ambia.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078