23948sdkhjf

Anrik herrekipering i konkurs

Klassiskt ekipering i Stockholm grundad 1916 i konkurs.

Georg Sörman med två butiker i Stockholm försattes den 30 mars i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Konkursutförsäljning har inletts i butikerna på S:t Eriksgatan och Västerlånggatan och ska pågå i en månad, något tidningen Mitti var först med att berätta om. 

Detta efter nedgång i försäljningen också förorsakad av coronapandemin.

– Vi tog beslutet eftersom det är en sådan stor osäkerhet kring när det här slutar, hur länge ska man orka hålla ut? Hade man vetat att det här hade tagit slut 1 juni hade det kanske gått. Men det här kom när alla leveranser med vår- och sommarkläder ska betalas, samtidigt som vi ska ut med höga hyror och lön och det är bristande försäljning. Det känns övermäktigt,säger Lars-Olof Nilsson, delägare i Georg Sörman och ordförande i Övre Kungsholmens företagarförening till tidningen StockholmDirekt.

Till tidningen säger han också att  de tagit av de egna reservkapitalet och personligen placerat pengar i företaget men att de i nuläget inte vill ta större ekonomiska risker nu.

Lars-Olof Nilssons fru Birgitta Sörman är tredje generationen som drivit företaget.

– Det är klart att det är tufft för Birgitta. Det känns ju inte alls bra, men situationen är ju fullständigt hopplös. Men nu är det bara att se framåt,  säger Lars-Olof Nilsson.

I förra veckan gick han också enligt tidningen Mitti ut och meddelade att företaget blödde ekonomiskt på grund av coronapandemi men hoppas då att bolag som grundades 1916 skulle kunna klara krisen.

Butiken har förutom ägarparet fem heltids- och tre deltidsanställda som nu berörs av konkursen och förhoppningen är att någon ska vilja ta över verksamheten som nu drivs av konkursförvaltaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125