23948sdkhjf

H&M har inlett dialog om permitteringar

Ska enligt Di.se informera om stora besparingsåtgärder på torsdagen.

H&M har inlett en dialog om tillfälligt förkortad arbetstid som berör tiotusentals medarbetare globalt på flera marknader.

Det uppger H&M:s kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel för Di.se. H&M kommer redan under torsdagen att informera om stora besparingsåtgärder, enligt uppgifter till Di.
Redan under morgonen har personal fått information om permitteringar. Bara på techavdelningen kommer tusentals att permitteras eller få sluta, en blandning av fastanställda och konsulter. Sedan kommer bolaget undan för undan att informera alla de berörda funktionerna inför fredagens kvartalsrapport.
I samband med beskedet från H&M den 23 mars, om att utdelningsförslaget slopades, uppgav klädbolaget att marknad för marknad gås igenom utifrån lokala förutsättningar.
"Dialog kring tillfälliga permitteringar har inletts på ett antal marknader och kommer att följas av ytterligare tillfälliga permitteringar på övriga marknader som berörs av corona-situationen. Globalt sett kommer troligen tiotusentals medarbetare inom samtliga delar av verksamheten att beröras, men ett exakt antal kan inte ges i dagsläget", skrev H&M i ett pressmeddelande då. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109