23948sdkhjf

Sportkedjans vd: "Vi permitterar upp till 30 procent av totala personalstyrkan"

Vd Marcus Wibergh om permitteringarna och försäljningstappet i butikerna.

Till Dagens Handels systertidning Habit säger vd Marcus Wibergh att sportkedjan inte hade något val då försäljningen minskat snabbt på grund av coronapandemin och för att de slitit, likt många andra inom detaljhandeln, med retail en längre tid och redan långt  innan krisen.

Intersport permitterar  20 till 30 procent av den totala arbetsstyrkan. Hur länge Intersport ska behöva permittera är ingenting som han kan ge besked om i dag.

Han vill inte uppge hur mycket försäljningen rasat i butikerna men säger att det handlar om markanta tapp som inte på långa vägar kan kompenseras av ökad försäljning i webbutiken. 

Precis som många andra inom detaljhandeln har även Intersport justerat öppettiderna i butikerna i dialog med fastighetsägarna. 

Kan det bli butiksstängningar också?

- Det är inget som vi har tagit några beslut om nu. Allt beror naturligtvis på hur länge coronapandemin pågår och det är det ingen som vet. Vi har en löpande dialog med fastighetsägarna och utvärderar eftersom. När myndigheter råder befolkningen att inte gå i butiker så slår det så klart väldigt hårt på oss, säger Marcus Wibergh till Habit.

Han säger vidare att den minskade omsättning givetvis påverkar lager. Varuförsörjningen påverkas i nuläget inte men om situationen att eskalerar så kommer det att påverkas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078