23948sdkhjf

Hemmafixbutiker ser uppsving under coronakrisen

Butiker för hemmafix ser ett uppsving under coronakrisen.

Det rapporterar Ekot som har ringt runt till 20 olika butiker som säljer allt ifrån brädor och skruvar till färg och tapeter i Västra Götaland och Halland, både mindre nischade butiker och större byggmarknader.

Alla uppger samma sak, en fortsatt uppgång av en bransch som växt stadigt de senaste åren.

Siffror som nämns är ökningar i försäljningen med mellan 4 och 20 procent under mars, jämfört med mars månad i fjol, mitt under den rådande coronakrisen som drabbat åtskilliga branscher mycket. Ann-Charlotte Svanberg, delägare till en butik som säljer färg och tapeter i Lysekil säger att mars månad varit den bästa marsmånaden på åratal.

Hon pekar på att folk är hemma mer, antingen jobbar hemifrån eller sitter i hemmakarantän och på att många ägare till fritidshus söker sig just dit när de är lediga eller uppmanas att jobba på distans. Folk får då helt enkelt mer tid att uppsöka sådana butiker som färgaffärer.

"Det är ruljans hela dagen, inte bara på lunchraster och kvällar", säger hon. Enligt Håkan Erlandsson, vd på Sotenäs trä, har ruschen som brukar vara för privatkunderna vid påskhelgerna börjat tidigare i år "Vi ser snarare en form av tidigareläggning. Vi ser en säsong som kommit snabbare till oss. Vad det beror på, om vi får det under en längre period, eller om det är att vi kommer att gå i en högre takt hela våren, det vet inte jag. Jag hoppas ju att det ska hänga i, säger Håkan Erlandsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078