23948sdkhjf

Svalt intresse för Joy – men rusning till utförsäljningarna

Konkursförvaltaren förvånad över trycket på rean.

Den 18 mars försattes modekedjan Joy i konkurs vid Göteborgs tingsrätt. Detta efter att styrelsen i ägarbolaget MQ beslutat att offra kedjan för att satsa vidare på MQ-kedjan som under våren transformeras till Marqet.

40 butiker och cirka 130 anställda berördes.

Nu berättar konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson att det hittills inte funnits något större intresse för att förvärva verksamheten. Något han siar har att göra med det stora antalet butiker.

Däremot är han förvånad över intresset för utförsäljningarna av butikslagren.

- Utförsäljningen har gått över förväntan och det har varit ett väldigt stort intresse för rean vilket faktiskt har förvånat mig mycket. Dels för den rådande situationen med coronapandemin men också för att det pågår väldigt mycket reor och kampanjer generellt och utbudet att köpa mode till rabatterade priser är stort.Den slutsats jag kan dra av det är att Joy är ett väldigt starkt och omtyckt varumärke i sin kundkrets och att kunderna gillar utbudet.

Utförsäljningen i butikerna ska enligt konkursförvaltaren pågå fram till den 18 april eller åtminstone till efter påsk.

- Rean fortsätter i samtliga butiker i mån det är möjligt att ha butikerna öppna givet kostnaderna och även möjligheterna att bemanna butikerna. Det är inte alltid enkelt då det handlar om en konkurs och dessutom är vi mitt uppe i influensasäsongen, säger Lars-Henrik Andersson till Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078