23948sdkhjf

Amazon pausar leveranstjänst

Amazon har beslutat att pausa den leveranstjänst som utmanat UPS och Fedex på grund av att personal behövs till kärnverksamheten under pandemins ökade efterfrågan i e-handeln, rapporterar Wall Street Journal.

Bud- och fraktbolagens aktier steg på nyheten under sena tisdagskvällen.

Amazon Shipping kommer pausas i juni enligt ett meddelande som gått ut till kunder, enligt WSJ. "Vi tittar regelbundet igenom olika faktorer i Amazon för att se till att vi är rangerade enligt en modell som bäst kan tjäna våra kunder", skrev Amazon i en kommentar för Reuters.

Amazon Shipping har dock endast varit tillgängligt i en handfull amerikanska städer. Efterfrågan i landet har ökat markant sedan utbrottet av coronavirus, enligt bolaget, och det är detta som ligger bakom beslutet. E-handelsbolaget har en policy om att leverera paket som beställts inom två dagar.

I mars uppgav Amazon att 100.000 personer skulle anställas inom lager och frakt för att förse den ökade efterfrågan på postförsända varor beställda online. UPS och Fedex aktier steg med 2 procent i den amerikanska efterhandeln efter beskeden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.409