23948sdkhjf

Intersport ansöker om rekonstruktion

"I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande", uppger föreslagen rekonstruktör. Ansökan innefattar även Löplabbet.

Intersport Sverige lämnade på måndagen in en ansökan om företagsrekonstruktion  till Göteborgs tingsrätt. Rekonstruktionsansökan omfattar Intersport AB, I-Sport Retail  samt Löplabbetgruppen. 

Enligt TT som tagit del av rekonstruktionsansökan uppgår skulderna till närmare 800 miljoner kronor.

Så sent som i början av april gick sportkedjan ut med att man  permitterar 20 till 30 procent av den totala arbetsstyrkan på huvudkontoret, lager och i butik.
Därtill sas 17 medarbetare på huvudkontoret upp på grund av fallande försäljning i fysisk butik i coronapandemins utveckling.

Intersport Sverige består i dag av drygt 130 butiker och 2 000 medarbetare. 

Butiker och e-handel ska fortsatt var öppna under rekonstruktionen. 

"Bolaget har i grunden en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt", skriver sportkedjan i ett pressmeddelande. 

- Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.


Till rekonstruktörer har Nils Åberg och Linda Schenholm på Advokatfirman Carler föreslagits.


- I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen, säger Nils Åberg.

Exkat vilka åtgärder Intersport ska genomföra inom ramen för rekonstruktionen framgår inte i pressmeddelande men vd Marcus Wibergh skriver att verksamheten ska anpssas till större andel e-handel.

- Just nu ser vi en stor potential i att i snabb takt utveckla vår e-handel som ökar varje vecka. Intresset för en aktiv livsstil tycks också ha vuxit nu när många jobbar hemifrån, men fortfarande vill komma ut och röra sig. Där har vi som företag en viktig roll att fylla för att ge människor de bästa möjliga förutsättningarna. Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom Corona-krisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden, avslutar Marcus Wibergh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109