23948sdkhjf

MQ:s aktie handelsstoppad

Aktien upp 34 procent på onsdagen.

Aktien i MQ handelstoppades på onsdagen.

Kursen hade under dagen gått upp med 34,4 procent vid tidpunkten för stoppet. Stoppet beror på ännu icke offentliggjord insynsinformation, enligt ett meddelande från börsoperatören Nasdaq.

Marie Sandahl, ansvarig för ir på MQ, vill inte säga om bolaget är på väg ut med information under onsdagen.

"Vi är medvetna om att vår aktie är handelsstoppen. Vi för en dialog med Stockholmsbörsen om det", säger hon till Direkt utan att vilja ge fler kommentarer.

På torsdagen meddelade Nasdaq att aktien i den konkursansökande klädkedjan MQ förblir handelsstoppad fram till att den avnoteras från marknadsplatsen.

Det uppger Nasdaqs presstalesman Erik Granström för Nyhetsbyrån Direkt.

"Vår övervakningsavdelning arbetar under sekretess och har därför inte möjlighet att kommentera eventuella utredningar, vare sig det gäller potentiellt marknadsmissbruk eller andra regler som gäller för våra noterade bolag. Med det sagt följer vi självklart alla våra noterade bolags informationsgivning och vidtar nödvändiga åtgärder när det behövs", skriver han vidare i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Nasdaq kan inte ge mer information om ärendet i nuläget, enligt Erik Granström. Aktien steg 66 procent på skärtorsdagen och med nästan 35 procent på onsdagen innan handelsstoppet. 

Läs mer om: MQ
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078