23948sdkhjf

Utökat paketsamarbete ska förenkla för kunderna

Dpdgroup och Postnord stärker sitt strategiska partnerskap.

Dpdgroup är det största internationella nätverket för paketleveranser i Europa. Tillsammans med Postnordkoncernen stärks nu det strategiska partnerskapet inom paketleveranser med ett nytt samarbetsavtal för de kommande fem åren.

PostNord samarbetar med Dpdgroup för sina internationella paketvolymer som skickas från Danmark, Sverige, Norge och Finland till övriga Europa. Omvänt gör Dpdgroup detsamma från sitt europeiska nätverk till Norden.

Partnerskapet inleddes 2002 och har under de senaste 20 åren vuxit i stadig takt till dagens samarbete. Tack vare partnerskapet kan europeiska kunder hos båda företagen dra nytta av ett brett utbud av frakt- och leveranslösningar till och från alla nordiska länder och frakta mer än tio miljoner paket varje år.

Nu stärks samarbetet genom att nytt partnerskapsavtal.

De båda bolagens nätverk av paketutlämningsställen är en viktig resurs för att öka e-handeln mellan de fyra nordiska länderna och övriga Europa. Som en del av det nya partnerskapsavtalet blir internationella paketleveranser från Dpdgroup tillgängliga i butik, 2Shop delivery, även i Norge, via 1 600 norska 2Shop-utlämningsställen. Från och med april 2020 erbjuds därmed 2Shop-leveranser som leveransalternativ i alla nordiska länder.

Båda parterna erbjuder digitala gränssnitt för mottagarna. Dpds Predict är tillgängligt för europeiska konsumenter även för paket som skickas från Norden. Postnords tjänst Flex change erbjuds åt de skandinaviska konsumenterna för paket som tas emot via Dpdgroup-nätverket. Tack vare tjänsterna får mottagarna information om leveransen i förväg via e-post och/eller sms och kan välja det leveransalternativ som passar dem bäst.

– Dpdgroup och Postnord har haft ett partnerskap länge och jag är glad att vi har förlängt vårt avtal. För Postnord är det oerhört viktigt att fortsätta utöka våra internationella aktiviteter och avtalet med Dpdgroup passar fint i det sammanhanget, säger Peter Kjaer Jensen, vice vd för Postnord group.

– Vårt partnerskap har varat länge och varit lyckat. Vi är entusiastiska inför att ytterligare utveckla vårt samarbete och våra affärer med Postnord. Vårt partnerskap erbjuder Dpdgroup-kunderna en sömlös anslutning till 25 miljoner konsumenter i Norden och tillgång till 6 800 lokala paketutlämningsställen, säger Boris Winkelmann, vice vd för Geopost/Dpdgroup.

Samarbetet i korthet:

*Förbättrade gränsöverskridande lösningar för e-handel till och från Norden
*Tillgång till ett nätverk med 46 000 utlämningsställen i hela världen
*De två partnerna tillsammans fraktar varje år 10 miljoner paket över gränserna                  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078