23948sdkhjf

Digital Inn ansöker om konkurs

Ambia Trading ger upp försöken att få till en rekonstruktion.

Ambia Trading meddelar att Digital Inn har beslutat att lämnat in konkursansökan till Stockholms tingsrätt avseende bolagen Digital Inn Holding AB och Digital Inn AB. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den tidigare kommunicerade planen för att rekonstruera verksamheten är inte längre aktuell. Tingsrätten beslutade den 8 april att rekonstruktionen skulle avbrytas. Ambia Trading har överklagat hos hovrätten, men bedömer att den processen skulle ta för lång tid och riskera att förvärra situationen.

För Ambia Trading group innebär detta preliminärt en nedskrivning av värdet av aktier i dotterbolag med 20 miljoner kronor, och ytterligare nedskrivning av fordringar motsvarande cirka 8 miljoner kronor.

"Det kan också noteras att den skuldbörda som följde med Digital Inn i förvärvet uppgick till drygt 120 miljoner kronor och av dessa utgjordes cirka 70 miljoner av leverantörsskulder. Skulderna har sedan dess tyngt Ambiakoncernen", skriver Ambia.

Den utredning av Digital Inns redovisning som på minoritetsägares begäran beslutades av Bolagsverket i mars 2019, och som utförs av Mazars, kommer av allt att döma avslutas under april.

Ambia avvaktar Mazars rapport innan beslut fattas om vilka eventuella krav som ska ställas på Digital Inns tidigare ägare och ledning, står det.

Digital Inn var länge återförsäljare av Apple-prylar.

– Det har hela tiden varit vår avsikt att försöka rädda Digital Inn, men problemen har visat sig vara för stora. Det finns fortfarande en viss möjlighet att starta en ny verksamhet med samma inriktning, vilket vi kommer att se över nu när det visar sig att det inte heller går att genomföra en rekonstruktion av bolaget, säger Marcus Andersson, vd för Ambia Trading, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078