23948sdkhjf

Fanny i konkurs

Modekedjan omfattar tio butiker i Norrland.

På tisdagen den 21 april försattes Emil Mode, som driver butiker med Fanny-skylt i flera norrlänska städer, i konkurs vid Sundsvalls tingsrätt.

Konkursansökan är på egen begäran och undertecknad vd Claes Warpe som är fjärde generationens handlare i rörelsen som har anor från 1874.

Claes Warpe driver butikerna sedan 2002.

Den familjeägda kedjan omfattar vid tiden för konkurs tio butiker; två i Sundsvall, en vardera i Skellefteå, Umeå, Härnösand, Östersund, Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn och Gävle.

Dagens Handels systertidning Habit har sökt konkursförvaltaren som ska återkomma under dagen men advokatbyrån bekräftar konkursen och säger att de tio butikerna ska vara öppna som vanligt i nuläget men att beslut om hur, om och när konkursutförsäljning eller liknande startar väntar.

Till tidningen Hela Hälsingland skriver vd Claes Warpe i ett sms att "Coronaviruset är den enda anledningen, annars är det ett välmående koncept med trogna kunder".

Han uppger vidare till tidningen att:

"Fanny var ett mycket välmående företag innan coronakrisen kom, vi hade en jättefin inledning på försäljningsåret innan den kom och Bollnäs är normalt den Fannybutik som haft bäst försäljningsutveckling av alla, med fin lönsamhet."

Bolaget Emil Mode omsatte under räkenskapsåret 2018 drygt 60 miljoner kronor och rörelseresultatet uppgick till när -900 000 kronor.

I butikerna finns dammode från ett stort antal skandinvaiska varumärken som Soya Concept, Masai, Isay, Hettemarks, Brandtex, Cappuccini, Freequent, Vero Moda, Saki och Signature.

Modekedjan har gått i konkurs tidigare, i mars 2009, men återuppstod redan samma år och har sedan dess expanderat i flera norrländska städer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063