23948sdkhjf

Bergendahls i storaffär – säljer huvudkontor och centrallager

Blir samtidigt delägare i fastighetsbolaget SLP.

Bergendahls säljer sin fastighet i Hässleholm som omfattar en fastighetsaria om 162 000 kvadratmeter samt en uthyrningsbar yta om 50 000 kvadratmeter till Swedish Logistic Property (SLP). I affären ingår såväl huvudkontoret som centrallagret.

I samband med affären blir familjen Bergendahl också delägare i fastighetsbolaget.

Familjen Bergendahl vill utveckla sin verksamhet genom att investera i långsiktigt hållbara affärer och därför känns det mycket positivt att investera i SLP som är ett intressant fastighetsbolag i Sverige. Vi ser fram emot att vara en del av SLP:s fortsatta tillväxtresa på lager- och logistikmarknaden, säger Lars Ljungälv, koncernchef för Bergendahls i en kommentar.

I samband med affären tecknar Bergendahls ett 15-årigt hyresavtal för samtliga ytor.

– Affären ger oss möjlighet att satsa långsiktigt i Hässleholm och utveckla verksamheten där. Vi är övertygade om att SLP blir en utmärkt fastighetsägare till anläggningen. Vi tror på SLP:s förvärvsstrategi och det känns mycket positivt att bli delägare i bolaget, säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande Bergendahls.

SLP har sedan uppstarten haft fastighetsprofilerna Erik Selin, Peter Strand, Mikael Hofmann och Greg Dingizian som huvudägare. Genom affären utökas ägarkretsen med Bergendahls.

– Förvärvet av Bergendahls huvudkontor och centrallager följer vår förvärvsstrategi. Det är en bra belägen fastighet med goda utbyggnads- och utvecklingsmöjligheter. Det känns helt rätt att utöka SLP:s ägarkrets med Bergendahls. Det är en stark och långsiktig ägare som kompletterar den befintliga ägarkretsen på ett bra sätt”, säger Peter Strand styrelseordförande i SLP.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078