23948sdkhjf

Flash lever vidare i minitappning

Efter konkursutförsäljningen ser det ut som att omkring 15 av modekedjans totalt 95 butiker drivs vidare under sommaren.

Den 24 mars försattes modekedjorna Flash och Dea Axelssons, som ingått i Lund Fashion, i konkurs av ägaren Mellby Gård.

Efter en månad av, enligt konkursförvaltaren, lyckosamma utförsäljningar finns nu möjligheterna till en fortsättning för omkring 15 av Flash ursprungligen 95 butiker.

Detta efter att man tidigare i veckan gått ut med ett erbjudande till fastighetsägarna om en fortsättning som innebär att konkursförvaltaren driver att antal butiker, på vanligt vis, fram till och med den sista augusti.

Då får ett antal butiksanställda fortsatt arbete och hyresvärdarna slipper på vissa håll att butikslokaler gapar tomma.

– Det normala förfarandet vid en konkurs är att utförsäljningen pågår en månad. Så långt sträcker sig lönegaranti och hyresavtal vid ett sådant här förfarande. Men nu har det öppnat sig möjligheter till en förlängning på några orter. Detta för att det finns ett kurant lager och där fina sommarvaror också är på ingång, vilket gör att det känns trist att bara behöva lägga ned. Nu kan vi i stället i samarbete med hyresvärdarna erbjuda en förlängning, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman vid Ackordscentralen Syd, till branschtidningen Habit.

Förhoppningen är också att kunna sälja rörelsen något som Peter Öfverman tror är betydligt lättare om det handlar om 15 butiker snarare än 95. Det var också det stora fysiska butiksnätet han såg som den stora utmaningen initialt i konkursen.

Finns de några intressenter i nuläget?

– Nej, inte egentligen. Vi har inte gått ut med något försäljningsförfarande så frågan har inte aktualiserats.

– I dessa tider är det ingen som vill investera i något men ingen vet hur läget ser ut i augusti. Flash är ett omtyckt butikskoncept och det är det som är så tragiskt med coronapandemin att även välskötta butiker och kedjor med kuranta och attraktiva lager går under.

Exakt vilka orter som Flash i minitappning lever kvar över sommaren kan Peter Öfverman inte gå in på i nuläget men han hoppas på att avtalen ska vara klara under nästa vecka. 

Fram till nu har konkursutförsäljning pågått och enligt sajten är drygt 15 butiker i huvudsak i södra Sverige och Skåne öppna i nuläget.

Erbjudande till hyresvärdarna om en fortsättning gäller i huvudsak Flash men två av butikerna för Dea Axelssons kan också bli kvar en tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093