23948sdkhjf

Försäljningen rusar för bygghandeln

Upp 11,5 procent i mars.

Byggmaterialindex från Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen ökade med 11,5 procent under mars 2020 jämfört med samma månad 2019.

Försäljningsutvecklingen under mars var positiv för samtliga fem regioner i Byggmaterialindex, mätt på jämförbara enheter, jämfört med samma period föregående år. Högst tillväxt hade mellersta och norra Sverige.

Utvecklingen beror på flera faktorer, en mildare vinter i stora delat av landet som gjort att försäljningen av varor kopplat till trädgård och utomhusprojekt aktiverats samt ökat hemarbete under mars månad som bidragit till den positiva utvecklingen, skriver Byggmaterialhandlarna i ett pressmeddelande.

– Utvecklingen i mars är en nulägesbild av byggmaterialförsäljningen. Den tidiga våren och mer tid hemma till följd av distansarbete och andra inställda aktiviteter kan ha genererat fler hem- och trädgårdsprojekt, säger Monica Björk vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

– Det finns dock en oro för en kommande lågkonjunktur. Fortsätter de ekonomiska indikatorerna neråt finns en överhängande risk att byggprojekt pausas och att hushållen håller igen sin konsumtion.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11