23948sdkhjf

Ökad tillväxt och lönsamhet för Netonnet

Vd Susanne Holmström betonar vikten av att vara trogen sin affärsmodell.

Netonnet ökar både försäljningen och lönsamheten. Hemelektronikföretaget hade under 2019 en försäljning på 5 535 miljoner kronor, att jämföra med 5 283 miljoner året innan. Bolaget redovisar därmed en tillväxt med 4,8 procent. Rörelseresultatet stannade på 119 miljoner kronor, en ökning från 26 miljoner 2018.

Samma utveckling syns även i siffrorna så här långt för 2020.

– Vi hade en positiv försäljningsutveckling under 2019, framför allt i slutet av året. Den trenden har vi tagit med oss in i 2020, något vi är glada över i den utmanande tid vi befinner oss i nu och en tid framöver, säger vd Susanne Holmström i en kommentar.

Hon är övertygad om att Netonnets framgångar ligger i att vara trogen sin affärsmodell.

– Det och att vi genom vår starka kultur utvecklar vår affär tillsammans med våra kunder. Det kommer vi att fortsätta med under 2020.

Bolaget hade under 2019 en försäljningstillväxt på samtliga geografiska marknader samt inom både e-handeln och den fysiska handeln, trots att Netonnet under perioden stängt en av sina numera 31 lagershoppar i Sverige och Norge.

– Under 2019 har vi fortsatt att utmana oss själva och branschen för att säkerställa att vi har relevanta erbjudanden till våra kunder. Vi har bland annat stärkt vårt produkt- och tjänsteerbjudande, lanserat nya varumärken och snabbat upp våra leveranser i storstäderna, fortsätter Susanne Holmström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078